Takoj, ko je sod prazen, ga je treba globinsko očistiti, da preprečimo nastanek plesni in propadanje acetobakterij.
Poleg tega, ko sod dlje časa ni bil v uporabi, ga je nujno sterilizirati, saj mora biti čist in ne sme prinašati neprijetnih vonjav.
Poparjanje, tudi z vrelo vodo, je precej nezadostna metoda: temperatura ni dovolj visoka, da bi zagotovila uničenje fermentov.
Nasprotno, če se izvaja z ustreznim strojem, daje 10 minutno vbrizgavanje pare (pod pritiskom cca. 6-8 atmosfer) odlične rezultate.
Para kondenzira na notranji površini soda in zagotavlja ustrezno izpiranje, poleg tega pa notranjo površino dvigne na temperaturo, ki uniči vsebovane fermente.
Takoj, ko je sod prazen, ga je treba globinsko očistiti, da preprečimo nastanek plesni in propadanje acetobakterij.
Poleg tega, ko sod dlje časa ni bil v uporabi, ga je nujno sterilizirati, saj mora biti čist in ne sme prinašati neprijetnih vonjav.
Poparjanje, tudi z vrelo vodo, je precej nezadostna metoda: temperatura ni dovolj visoka, da bi zagotovila uničenje fermentov.
Nasprotno, če se izvaja z ustreznim strojem, daje 10 minutno vbrizgavanje pare (pod pritiskom cca. 6-8 atmosfer) odlične rezultate.
Para kondenzira na notranji površini soda in zagotavlja ustrezno izpiranje, poleg tega pa notranjo površino dvigne na temperaturo, ki uniči vsebovane fermente.
Področja uporabe | Vinarstvo |
---|
STROJI, NAPRAVE IN OPREMA
Parni čistilci
CAR DETAILNG LINE - ČIŠČENJE IN ZAŠČITA AVTOMOBILA
CAR DETAILNG LINE - ČIŠČENJE IN ZAŠČITA AVTOMOBILA