Parni čistilec je vsestranska naprava in priporočljiva v različnih okoljih, ki ob izredno veliki moči čiščenja varuje tudi okolje. Prijazen je tako do uporabnika, kot tudi do narave. Omogoča čiščenje brez kemije, le z vodo in nekaj energije.

STI KATALOG 2023_ENG

Poslovite se od kemije in prihranite denar!

  1. Termično čiščenje je bolj temeljito in higienično, kot s klasičnimi postopki čiščenja. S paro odstranite tudi trdovratnejšo umazanijo in maščobe iz por ali ozkih predelov ter dezinficirate površino, kjer na druge načine ni možno. S sesalnikom, pa lahko nečistočo istočasno tudi posesate. Vroča para uniči 99% bakterij in glivic.
  2. Maščobe na problematičnih točkah, kot so pore v kuhinji, WC -ju, pore na gospodinjski aparatih, težko dostopni deli, so z uporabo naših sistemov preteklost. S parnim čistilcem lahko tako očistimo različne keramične in kamnite površine v sobah, na hodnikih, na balkonih ter v kopalnici.
  3. Ker ne uporabljamo kemičnih čistil je čiščenje neškodljivo in prijazno okolju in uporabniku. Umazanijo odstranimo s površine le z uporabo pare, brez kemičnih sredstev in ob minimalni porabi vode.
  4. Alergen pršice so izločki in beljakovine odmrlih pršic, ki jih je največkrat dobimo v posteljah, blazinah, vzmetnicah, odejah, oblazinjenem pohištvu, tekstilnih talnih oblogah, preprogah, zavesah, oblekah in igračah iz blaga. Alergeni pršice so sorazmerno veliki in se običajno pojavljajo v zraku med sesanjem in pospravljanjem postelje. V zraku pa ostanejo vsaj še 20 minut po končanem čiščenju. S paro se lahko uniči do 98% pršic, kar se ne more doseči z nobenim drugim sesalcem. Pri čiščenju ne pride do dvigovanja prahu, saj para poveže prah in ta ne lebdi v zraku. Tudi alergije na čistila so od sedaj naprej preteklost. Pri termičnem čiščenju uporabnik ne pride v stik s čistili in niti z vodo.
  5. Čiščenje poteka veliko hitreje in enostavneje kot pri klasičnih metodah. Čeprav so naravna čistila, kot so na primer kis, soda bikarbona, limona in podobno, precej učinkovita in prijazna do zdravja, pa včasih vseeno niso dovolj. Takrat potrebujete nekaj močnejšega – vodno paro, saj bo umazanijo dobro očistila, predvsem pa tudi razkužila.
  6. Avtomobile je potrebno še posebej v sezoni alergij redno čistiti od znotraj in zunaj. To pomeni sesanje notranjosti z ustrezno zmogljivim sesalcem (dobra filtracija) ali pa z vodno paro, katera zadrži do 98% pršic.
  7. Čiščenje stekel je hitrejše in enostavnejše, kot s katerim koli čistilom doslej.
  8. Kar tej napravi doda še dodaten bonus je to, da po opravljenem čiščenju v prostorih ni neprijetnih vonjav.