Takoj, ko je sod prazen, ga je treba globinsko očistiti, da preprečimo nastanek plesni in propadanje acetobakterij.
Poleg tega, ko sod dlje časa ni bil v uporabi, ga je nujno sterilizirati, saj mora biti čist in ne sme prinašati neprijetnih vonjav.
Poparjanje, tudi z vrelo vodo, je precej nezadostna metoda: temperatura ni dovolj visoka, da bi zagotovila uničenje fermentov.
Nasprotno, če se izvaja z ustreznim strojem, daje 10 minutno vbrizgavanje pare (pod pritiskom cca. 6-8 atmosfer) odlične rezultate.
Para kondenzira na notranji površini soda in zagotavlja ustrezno izpiranje, poleg tega pa notranjo površino dvigne na temperaturo, ki uniči vsebovane fermente.
Bistvo: dober kozarec vina je v veliki meri dolžan dobremu vbrizgavanju pare!

ČIŠČENJE BARRIQUE SODOV

Oddaj povpraševanje



    Polja označena z * so obvezna!

    ČIŠČENJE BARRIQUE SODOV

    Oddaj povpraševanje



      Polja označena z * so obvezna!

      Takoj, ko je sod prazen, ga je treba globinsko očistiti, da preprečimo nastanek plesni in propadanje acetobakterij.
      Poleg tega, ko sod dlje časa ni bil v uporabi, ga je nujno sterilizirati, saj mora biti čist in ne sme prinašati neprijetnih vonjav.
      Poparjanje, tudi z vrelo vodo, je precej nezadostna metoda: temperatura ni dovolj visoka, da bi zagotovila uničenje fermentov.
      Nasprotno, če se izvaja z ustreznim strojem, daje 10 minutno vbrizgavanje pare (pod pritiskom cca. 6-8 atmosfer) odlične rezultate.
      Para kondenzira na notranji površini soda in zagotavlja ustrezno izpiranje, poleg tega pa notranjo površino dvigne na temperaturo, ki uniči vsebovane fermente.
      Bistvo: dober kozarec vina je v veliki meri dolžan dobremu vbrizgavanju pare!